SütiSári

Semmi más csak sütés

Csokis tart

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 85 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 1 db tojás
  • 2 g só

Sóskaramellhez:

 

  • 120 g cukor
  • 135 g tejszín
  • 80 g vaj
  • 3 g só
  • 1 db lapzselatin

 

csoki ganache:

 

  • 130 g tejszín
  • 200 g étcsokoládé
  • 30 g méz
  • 40 g vaj

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojást és tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
  5. Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
  6. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra.
  7. A tart gyűrűvel kiszaggatjuk az alját. A kiszúrt tésztakorongokat óvatosan beletesszük a tart formákba. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük tart gyűrűket.
  8. A tart oldalához a kinyújtott tésztából hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan beletesszük a formába és méretre vágjuk. Kissé megnyomkodjuk a tésztát, hogy a formához teljesen odatapadjon. Villával megszurkáljuk a tart alját
  9. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 15 percig sütjük.
  10. Ha kihűlt a tart kivesszük a megsült tésztát a gyűrűből
  11. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  12. A cukrot elkezdjük olvasztani egy gyorsforraló edényben.
  13. Amikor felolvadt, és szép barna színűvé vált, óvatosan hozzáadjuk a tejszínt.
  14. Hozzáadjuk a sót és a vajat is.
  15. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint is. Botmixerrel addig turmixszoljuk, míg szép és selymes nem lesz.
  16. A tejszínt gyorsforralóban melegítjük, majd hozzáadjuk a csokit és a mézet. Hozzáadjuk a hideg vajat is és átmegyünk rajta botmixerrel. Csoki krémmel töltjük meg a kosárkákat, és hagyjuk, hogy a krém behúzzon.
  17. Ezután a kihűlt karamellt egy habverő segítségével kihabosítjuk, és egy habzsák töltjük és a tartok tetejét díszítjük vele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118092792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása