Hozzávalók a tésztához:
- 85 g liszt
- 50 g mandulaliszt
- 50 g porcukor
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 2 g só
Sóskaramellhez:
- 120 g cukor
- 135 g tejszín
- 80 g vaj
- 3 g só
- 1 db lapzselatin
csoki ganache:
- 130 g tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 30 g méz
- 40 g vaj
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojást és tésztát gyúrunk belőle.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra.
- A tart gyűrűvel kiszaggatjuk az alját. A kiszúrt tésztakorongokat óvatosan beletesszük a tart formákba. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük tart gyűrűket.
- A tart oldalához a kinyújtott tésztából hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan beletesszük a formába és méretre vágjuk. Kissé megnyomkodjuk a tésztát, hogy a formához teljesen odatapadjon. Villával megszurkáljuk a tart alját
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 15 percig sütjük.
- Ha kihűlt a tart kivesszük a megsült tésztát a gyűrűből
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A cukrot elkezdjük olvasztani egy gyorsforraló edényben.
- Amikor felolvadt, és szép barna színűvé vált, óvatosan hozzáadjuk a tejszínt.
- Hozzáadjuk a sót és a vajat is.
- Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint is. Botmixerrel addig turmixszoljuk, míg szép és selymes nem lesz.
- A tejszínt gyorsforralóban melegítjük, majd hozzáadjuk a csokit és a mézet. Hozzáadjuk a hideg vajat is és átmegyünk rajta botmixerrel. Csoki krémmel töltjük meg a kosárkákat, és hagyjuk, hogy a krém behúzzon.
- Ezután a kihűlt karamellt egy habverő segítségével kihabosítjuk, és egy habzsák töltjük és a tartok tetejét díszítjük vele.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118092792
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.