Hozzávalók:
- 1 csomag rétes tészta
- 3 dl meggylé
- 40 g vaníliás pudingpor
- 80 g kristálycukor
- 300 g meggy
- 1 db tojás
- 2 ek. búzadara
Elkészítése:
- A meggylét, a pudingporral felfőzzük és besűrűsítjük.
- Hozzáadjuk a cukrot és a kimagozott meggyet.
- Vizes konyharuhára tesszük az első lapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a következő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
- Rászórjuk a búzadarát a tésztára és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket.
- Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét egész tojással.
- Megszurkáljuk a tészta tetejét villával és előmelegített 180°C-os sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618093124
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.