SütiSári

Semmi más csak sütés

Aki nem lép egyszerre, nem kap meggyes rétest estére

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes tészta
  • 3 dl meggylé
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 80 g kristálycukor
  • 300 g meggy
  • 1 db tojás
  • 2 ek. búzadara

 

Elkészítése:

  1. A meggylét, a pudingporral felfőzzük és besűrűsítjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a kimagozott meggyet.
  3. Vizes konyharuhára tesszük az első lapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a következő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
  4. Rászórjuk a búzadarát a tésztára és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket.
  5. Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét egész tojással.
  6. Megszurkáljuk a tészta tetejét villával és előmelegített 180°C-os sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3618093124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása