Hozzávalók a tésztához:
- 135 g liszt
- 50 g porcukor
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 2 g só
Hozzávalók a túróhoz:
- 250 g túró
- 75 g kristálycukor
- 12 g búzadara
- 2 db tojásfehérje
- 2 db tojássárgája
- 1 kk. citrom lekvár
- 2 kk. vanília aroma
Windhab hozzávalók:
- 2 db tojásfehérje
- 120 g kristálycukor
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojást és tésztát gyúrunk belőle.
- Lefóliázzuk, majd a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra.
- A tart gyűrűvel kiszaggatjuk az alját. A kiszúrt tésztakorongokat óvatosan beletesszük a tart formákba. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tart gyűrűket.
- A tart oldalához a kinyújtott tésztából hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan beletesszük a formába és méretre vágjuk. Kissé megnyomkodjuk a tésztát, hogy a formához teljesen odatapadjon. Villával megszurkáljuk a tart alját
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 10 percig sütjük.
- A fele cukrot tojásfehérjével habbá verjük.
- A túrót botmixerrel áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a maradék cukrokat, tojássárgáját és citromhéjat.
- A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a túrós keverékhez.
- 2 evőkanál szeder lekvárral lekenjük a tésztát.
- A túró krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- A tojásfehérjét a cukorral összekeverjük.
- Vízgőz felett 80°C-ig melegítjük.
- Utána kihűlésig habbá verjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A videóban látható módon ráhelyezzük a windhabot a túró réteg tetejére.
- Majd szakácsfáklyával a tojásfehérjét karamellizálhatjuk.
- Meggy lekvárt vagy szeder lekvárt nyomhatunk a habzsákból a windhab tetejére.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8718093254
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.