SütiSári

Semmi más csak sütés

A leesett állad kezeddel tartod, nem láttál még ilyen tart-ot

dsc_2757_2.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 135 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 1 db tojás
  • 2 g só

Hozzávalók a túróhoz:

  • 250 g túró
  • 75 g kristálycukor
  • 12 g búzadara
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kk. citrom lekvár
  • 2 kk. vanília aroma

Windhab hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje
  • 120 g kristálycukor

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojást és tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lefóliázzuk, majd a fagyasztóba tesszük 30 percre.
  5. Előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
  6. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra.
  7. A tart gyűrűvel kiszaggatjuk az alját. A kiszúrt tésztakorongokat óvatosan beletesszük a tart formákba. A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tart gyűrűket.
  8. A tart oldalához a kinyújtott tésztából hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan beletesszük a formába és méretre vágjuk. Kissé megnyomkodjuk a tésztát, hogy a formához teljesen odatapadjon. Villával megszurkáljuk a tart alját
  9. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 10 percig sütjük.
  10. A fele cukrot tojásfehérjével habbá verjük.
  11. A túrót botmixerrel áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a maradék cukrokat, tojássárgáját és citromhéjat.
  12. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a túrós keverékhez.
  13. 2 evőkanál szeder lekvárral lekenjük a tésztát.
  14. A túró krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  15. A tojásfehérjét a cukorral összekeverjük.
  16. Vízgőz felett 80°C-ig melegítjük.
  17. Utána kihűlésig habbá verjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
  18. A videóban látható módon ráhelyezzük a windhabot a túró réteg tetejére.
  19. Majd szakácsfáklyával a tojásfehérjét karamellizálhatjuk.
  20. Meggy lekvárt vagy szeder lekvárt nyomhatunk a habzsákból a windhab tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8718093254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása