SütiSári

Semmi más csak sütés

Vanília szuflé

kkk_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 300 ml tej
  • 45 g kristálycukor
  • 50 g liszt
  • 3 kk. vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 45 g kristálycukor

 

Elkészítése:

  1. A szuflé formát kivajazzuk és cukorral megszórjuk a belsejét. Betesszük a formákat a hűtőbe.
  2. A tojásokat ketté választjuk.
  3. A tejet egy edényben tűzhelyen felmelegítjük.
  4. A tojássárgájákat, a cukrot és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  5. Utána fokozatosan hozzáadunk egy kevés meleg tejet a tojásos keverékhez. Ezután visszaöntjük a tojásos keveréket a meleg tejhez.
  6. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük a tojásos keveréket, míg puding sűrűségűvé nem válik.
  7. Hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a vanília aromát.
  8. A tojásfehérjét és a másik fele cukrot és a sót, habbá verjük.
  9. Majd a tojásos keverékhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojás fehérjét.
  10. A szuflé formába öntjük a masszát.
  11. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 25-35 perc alatt készre sütjük.
  12. Arany barnára sütjük a tetejét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918091566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása