Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 300 ml tej
- 45 g kristálycukor
- 50 g liszt
- 3 kk. vanília aroma
- 1 csipet só
- 45 g kristálycukor
Elkészítése:
- A szuflé formát kivajazzuk és cukorral megszórjuk a belsejét. Betesszük a formákat a hűtőbe.
- A tojásokat ketté választjuk.
- A tejet egy edényben tűzhelyen felmelegítjük.
- A tojássárgájákat, a cukrot és a lisztet egy tálban összekeverjük.
- Utána fokozatosan hozzáadunk egy kevés meleg tejet a tojásos keverékhez. Ezután visszaöntjük a tojásos keveréket a meleg tejhez.
- Visszatesszük a tűzre és addig keverjük a tojásos keveréket, míg puding sűrűségűvé nem válik.
- Hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a vanília aromát.
- A tojásfehérjét és a másik fele cukrot és a sót, habbá verjük.
- Majd a tojásos keverékhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojás fehérjét.
- A szuflé formába öntjük a masszát.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütésen) 25-35 perc alatt készre sütjük.
- Arany barnára sütjük a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918091566
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.