SütiSári

Semmi más csak sütés

Szedres krémtúró

Hozzávalók:

  • 2 db tojássárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 3 kk. vanília aroma
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 500 g tehéntúró

Hozzávalók a szeder részhez:

  • 400 g szeder
  • 100 g kristálycukor
  • 3 szál menta
  • 5 ek. citromlé

 

 dsc_0121_fotor.jpg

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük és hozzáadunk 3 evőkanál tejet, az aromát és a pudingport.
  2. Tejet és a sót felforraljuk és utána hozzáadjuk a tojásos keveréket.
  3. Addig keverjük, még be nem sűrűsödik, mint a puding.
  4. A túrót botmixerrrel áttörjük.
  5. A kihűlt alapot hozzáadjuk a túróhoz és elkeverjük habverő segítségével.
  6. Ha nem szeretnétek, hogy darabos legyen a túró, akkor át kell dolgozni a botmixerrel, amíg selymes állagú nem lesz.
  7. Először még egy kicsit híg a krém, de az a hűtőben megszilárdul.
  8. A krémtúrót poharakba adagoljuk és lefóliázva a hűtőbe tesszük.
  9. A szedret botmixerrel áttörjük, majd átszűrjük.
  10. Felfőzzük a cukorral, a mentával és a citromlével.
  11. Kihűtjük, és krémtúró tetejére tesszük.
  12. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4618092000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása