SütiSári

Semmi más csak sütés

Nutellás babka

b_fotor.jpg

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 275 g liszt
  • 50 g kristálycukor
  • 7 g porélesztő
  • 0,5 teáskanál só
  • 75 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 60 g víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 175 g nutella
  • 100 g darált földimogyoró

A sziruphoz:

  • 63 g kristálycukor
  • 36 g víz

Elkészítése:

  1. Egy edényben a száraz összetevőket elkeverjük és hozzáadjuk a porélesztőt, a vajat, a vizet, a tojást.
  2. Tésztát gyúrunk belőle.
  3. 30 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
  4. Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és a nutellával egyenletesen elkenjük. Majd megszórjuk darált földimogyoróval.
  5. A tésztát szorosan feltekerjük és ketté vágjuk. A babka két darabját szorosan összefonjuk és sütőpapírral kibélelt őzgerinc formában tesszük.
  6. Egy órát kelesztjük a tésztát és előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük.
  7. Ha letelt a 30 perc, akkor tűpróbával ellenőrizzük, ha nem jó a tészta, akkor süssük még 10 percig. Miközben sül a babka, közben elkészítjük a szirupot.
  8. A vizet és cukor összekavarjuk, és addig melegítjük, amíg eléri 118,5°C-ot. Ha kész a babka akkor még melegen meglocsoljuk a sziruppal a tésztát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318091806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása