Hozzávalók:
- 500 g kockatészta
- 5 ek. só
- 1 fej káposzta
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ek. cukor
Elkészítése:
- A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük.
- Miután kifőztük a tésztát leszűrjük és egy kis olíva olajjal elkeverjük a tésztát, hogy ne tapadjanak össze.
- A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de nem reszeljük bele. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk a levét
- . Egy nagy lábasban az olajra rádobjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, és mehet rá a hagyma. Amikor kicsit megpirult, rárakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt adunk hozzá, és addig pirítjuk, amíg össze nem esik és szép világos barnás színt nem kap.
- Alaposan lepirítjuk a káposztát, hogy szép világos barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is pár perc alatt átpirítjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918427217
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.