SütiSári

Semmi más csak sütés

Így készül ez a tészta, ha kell egy kis nosztalgia

 dsc_9774_1.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g kockatészta
  • 5 ek. só          
  • 1 fej káposzta
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek. cukor

Elkészítése:

  1. A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük.
  2. Miután kifőztük a tésztát leszűrjük és egy kis olíva olajjal elkeverjük a tésztát, hogy ne tapadjanak össze.
  3. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de nem reszeljük bele. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk a levét
  4. . Egy nagy lábasban az olajra rádobjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, és mehet rá a hagyma. Amikor kicsit megpirult, rárakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt adunk hozzá, és addig pirítjuk, amíg össze nem esik és szép világos barnás színt nem kap.
  5. Alaposan lepirítjuk a káposztát, hogy szép világos barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is pár perc alatt átpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418427217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása