SütiSári

Semmi más csak sütés

Non plus ultra teasütemény

fotor_fotor.jpg

 

 

Tésztához:

  • 250 g búzaliszt (BL55)
  • 120 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 db tojás

A tejére:

  • 2 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (elektromos sütő esetén alsó felső sütésre javasolt kapcsolni)
  5. A tésztát nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  6. A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük fel.
  7. Habzsákba töltjük a fehérjehabot.
  8. Mindegyik kör tészta középét megszúrjuk villával és habzsákból a tészta tetejére habot tesszük.
  9. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 15 perc alatt készre sütjük.
  10. Miután kihűlt megkentjük lekvárral és összepárosítjuk a sütiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318092002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása