SütiSári

Semmi más csak sütés

Málnás-epres mousse

 

Hozzávalók:

  • 200 g eper
  • 300 g málna
  • 3 db lapzselatin
  • 2 ek. citromlé
  • 2 db tojásfehérje
  • 6 ek. kristálycukor
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése:

    1. Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
    2. A málnát, az epret, a citromlevet és 1 ek. cukrot felfőzzük majd botmixerrel pürésítjük.
    3. A püréből 100 g-ot és még 2 evőkanállal félre teszünk.
    4. A tejszínt habbá verjük.
    5. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük
    6. A 2 ek. pürét és a lapzselatint együtt felmelegítjük a mikróban. Hozzákeverjük a gyümölcs püréhez.
    7. A habbá vert tejszínt, a tojásfehérjét és a pürét összekeverjük.
    8. A poharakban egyenletesen elosztjuk a mousse-t
    9. Két órára a hűtőbe tesszük és 16 g pürét helyezünk a tetejére.
    10. Csoki dísszel és eperrel díszítjük a tetejét

    .

     

     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6718092114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása