Hozzávalók:
- 200 g eper
- 300 g málna
- 3 db lapzselatin
- 2 ek. citromlé
- 2 db tojásfehérje
- 6 ek. kristálycukor
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
-
- Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
- A málnát, az epret, a citromlevet és 1 ek. cukrot felfőzzük majd botmixerrel pürésítjük.
- A püréből 100 g-ot és még 2 evőkanállal félre teszünk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük
- A 2 ek. pürét és a lapzselatint együtt felmelegítjük a mikróban. Hozzákeverjük a gyümölcs püréhez.
- A habbá vert tejszínt, a tojásfehérjét és a pürét összekeverjük.
- A poharakban egyenletesen elosztjuk a mousse-t
- Két órára a hűtőbe tesszük és 16 g pürét helyezünk a tetejére.
- Csoki dísszel és eperrel díszítjük a tetejét
.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6718092114
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.