SütiSári

Semmi más csak sütés

Majomkenyér

yyy.jpg

 

 

 

Hozzávalók

  • 410 g liszt
  • 50 g rétesliszt
  • 7 g só
  • 1 ek. tejpor
  • 1 db tojás
  • 164 g tejszín
  • 164 g tej
  • 50 kristálycukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 123 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 2 kk. fahéj

Hozzávalók a vanília öntethez:

  • 400 g tej
  • 40 g kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 g liszt
  • 20 g vaj

 

Elkészítése:

  1. A liszteket, a cukrot, a sót, a tejport egy tálban összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztőt, a tojást, a tejet és a tejszínt. Tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Az olvasztott vajat, a fahéjat és a cukrot összekeverjük egy tálban.
  6. Forgassuk a tészta darabokat fahéjas keverékbe.
  7. Helyezzük kilisztezett és kivajazott kuglófformába a tészta darabokat és addig folytassuk, míg a tészta el nem fogy.
  8. Előmelegített sütőben 175°C-os sütőben 40 percig sütjük.
  9. Az öntethez a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet keverjük össze.
  10. A tejet forraljuk fel és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásos keveréket.
  11. Végül adjuk hozzá a vajat.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4518091780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása