SütiSári

Semmi más csak sütés

Kringel

eee_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 280 g liszt
  • 15 g kristálycukor
  • 15 g élesztő
  • 180 g tej
  • 30 g vaj
  • 2 g só
  • 1 db tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 g vaj
  • 75 kristálycukor
  • 9 g fahéj
  • 60 g pörkölt földimogyoró
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

  1. Az élesztőt a cukorral elfolyósítjuk.
  2. A langyos tejet, az olvasztott vajat és a tojássárgáját egy tálban összekeverjük.
  3. Utána hozzáadjuk az élesztős keveréket és a lisztet és a sót.
  4. Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
  5. A szobahőmérsékletű vajat, a fahéjat és szerecsendiót összekeverjük.
  6. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval
  7. Szorosan feltekerjük a tésztát és kettévágjuk.
  8. Egy koszorút formázunk belőle.
  9. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 20-25 percig sütjük

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6818091848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása