SütiSári

Semmi más csak sütés

Kovászos zsemle

 

Hozzávalók a kovászhoz:

  • 150 g liszt
  • 170 ml víz
  • 20 g élesztő

A kovászt előző nap készítjük el. A vizet és lisztet összekeverjük egy lezárható edényben és belemorzsoljuk az élesztőt. A kovászt egy éjszakára a hűtőbe teszünk.

Hozzávalók a tésztához:

  • 350 g liszt
  • 10 g só
  • 40 g vaj
  • 120 g langyos víz

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a sót, a kovászt, a vajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és kész tésztát gyúrunk belőle.
  2. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. A tésztát lemérjük és 8 egyenlő részre osztjuk. A zsemle súlya kb. 10 dkg.
  4. Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
  5. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  6. A zsemlék tetejét ollóval bevágjuk és egy kockányi vajat helyezünk rájuk.
  7. Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 20-35 percig arany barnára sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8318092072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása