SütiSári

Semmi más csak sütés

Josta tekercs

mmm_8.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 2 db tojás
  • 15 g élesztő
  • 5 g só
  • 60 g vaj
  • 60 g kristálycukor
  • 125 g tej

A töltelékhez:

  • 20 g vaj
  • 5kk josta lekvár
  • 150 g barnacukor
  • 2 kk. fahéj

Elkészítése:

  1. A lisztet, a tojásokat, az élesztőt, a cukrot, a sót, a langyos tejet és a vajat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 5 percig kézzel átgyúrjuk.
  3. Letakarva 1 óráig kelesztjük.
  4. A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal.
  6. Megszórjuk a barnacukros keverékkel és lekenjük josta lekvárral.
  7. Az egyik felét és másik felét egymásra hajtjuk, és egyenlő csíkokra vágjuk.
  8. Ellenkező irányba megcsavarjuk a tészta csíkot és csigavonalba feltekerjük,
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és lekenjük egész tojással.
  10. Megszórjuk jostával és előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 16 percig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8018091866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása