Hozzávalók:
- 18 db babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 db tojás
- 90 g pisztácia krém
pisztáciás részhez:
- 1 ek. pisztácia krém
- 300 ml tej
A tetejére: cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
- babapiskótákat megforgatjuk a pisztáciás tejes keverékben és az edény aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel.
- Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap megszórjuk kakaó porral a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8918415021
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.