Hozzávalók a tésztához:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 db tojás
- 1 kiskanál fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 112 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 45 ml tejszín
- 3 kk. vanília aroma
- 180 g darált mandula
- 60 g liszt
- 150 g málna
- 50 josta
Piteforma: 23 cm
Elkészítése:
- A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojást és a fahéjat, a tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre,
vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, tejszínt, a vanília aromát, a mandulát és a lisztet egy tálban összekeverjük.
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
- Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
- Lekenjük lekvárral, ráöntjük a tölteléket és a gyümölcsökkel kipakoljuk a tartot.
- Visszatesszük a sütőbe 40 percre.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091572
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.