SütiSári

Semmi más csak sütés

Frangipane Tart

lllll.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál fahéj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 112 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 45 ml tejszín
  • 3 kk. vanília aroma
  • 180 g darált mandula
  • 60 g liszt
  • 150 g málna
  • 50 josta

 

Piteforma: 23 cm

Elkészítése:

 

  1. A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
  2. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a fahéjat, a tésztát összegyúrjuk.
  4. Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre,

vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.

  1. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, tejszínt, a vanília aromát, a mandulát és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
  3. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
  4. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
  6. Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
  7. Lekenjük lekvárral, ráöntjük a tölteléket és a gyümölcsökkel kipakoljuk a tartot.
  8. Visszatesszük a sütőbe 40 percre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118091572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása