SütiSári

Semmi más csak sütés

Csokis marlenka

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 188 g vaj
  • 75 g tej
  • 2 ek. méz
  • 180 g kristálycukor
  • 265 g liszt
  • 9 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 ek. keményítő
  • 1 ek. vanília aroma
  • 350 g tej
  • 150 g vaj
  • 300 g sűrített tej

 

+ szőlőlekvár

Elkészítése:

  1. A mézet, a cukrot, a vajat és tejet felmelegítjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport szárazon egy tálban összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejes keveréket a lisztes keverékhez és a tojásokat hozzákeverjük.
  4. Három részre osztjuk a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenőkéssel elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180°C fokon 6 percig sütjük.
  6. Mind a három tésztát hagyjuk kihűlni majd kettévágjuk mindegyiket.
  7. A keményítőt egy kis tejjel csomó mentesre keverjük és hozzáadjuk a maradék felforralt tejhez.
  8. Puding sűrűségűre főzzük és hozzáadjuk a vanília aromát.
  9. Fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  10. A vajat kihabosítjuk a sűrített tejjel és hozzáadjuk a tejes keveréket.
  11. A tésztát keretbe helyezzük és lekenjük 2 kis kanál szőlő lekvárral és egy adag krémmel.
  12. Addig folytatjuk míg az utolsó előtti laphoz nem érünk.
  13. Az utolsó tésztát összemorzsoljuk és megszórjuk vele a marlenka tetejét.
  14. Fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük
  15. Másnap kivágjuk a keretből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr718092182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása