SütiSári

Semmi más csak sütés

Csoki mousse torta

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojásfehérje
  • 51 g kristálycukor
  • 24 g liszt
  • 30 g darát dió

Fekete ribizli zseléhez:

  • 180 g feketeribizli
  • 2 db lapzselatin
  • 120 g kristálycukor
  • 50 g víz

 

Csoki  mousse réteghez:

 

  • 350 g étcsoki
  • 3,5 lap zselatin
  • 330 g habtejszín
  • 4 tojássárgája
  • 200 g tej

 

 

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. Egy 18cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és az oldalát vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk. Egy tálban a tojásfehérjét a cukorral habverő gép segítségével habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a diót és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a habbá vert tojásfehérjével. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10 percig. Kihűlt a piskótát visszatesszük a tortakarikába.
  2. Az ribizlit botmixerrel átpasszírozzuk. Felforraljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet és az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. Ráöntjük egy folpackkal bélelt torta formába és kifagyasztjuk.
  3. A tojássárgáját a tejjel csípősre felfőzzük. Utána csokit hozzáadjuk. Botmixerrel a keveréken átmegyünk.
  4. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk, a csokihoz a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Mirkóban felmelegítjük a lapzselatint, a tejszínes krémhez hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatinos keverékhez. A tortaformába öntjük krémet a piskótára és belehelyezzük kifagyasztott zselét.
  5. Lezárjuk a tortát krémmel egyenletesen elkenjük a tetején. Fóliázva a tortaformával betesszük a hűtőbe.
  6. Másnap hajszárítóval körbe melegítve kiszedjük a formából
  7. Díszítése tetszés szerint, csoki dísszel, habtejszínnel. Ki hogyan szeretné díszíteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7918092212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása