Hozzávalók a crumble részhez:
- 115 g vaj
- 105 g kristálycukor
- 125 g liszt
- 1 kk. fahéj
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db alma
- 2 kk. citromlé
- 115 g vaj
- 55 g méz
- 2 kk. vanília aroma
- 1 db tojás
- 110 g kristálycukor
- 2 kk. fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
- 155 g liszt
Elkészítése a crumble-nek:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és fahéjat.
- A lisztes keverékben elmorzsoljuk a vajat.
Almás crumble elkészítése:
- Almát apró darabokra vágjuk és citromlével összekeverjük egy tálban
- A lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
- Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a tojást, a vanília aromát, a mézet és a cukrot. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almát.
- 23x23 cm formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk.
- Megszórjuk a tészta tetejét crumble-rel.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó felső sütés)
- Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ meddig kell sütni. Kb 20-30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918091556
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.