SütiSári

Semmi más csak sütés

Almás crumble blondie

kkk.jpg

 

Hozzávalók a crumble részhez:

  • 115 g vaj
  • 105 g kristálycukor
  • 125 g liszt
  • 1 kk. fahéj

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 db alma
  • 2 kk. citromlé
  • 115 g vaj
  • 55 g méz
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 110 g kristálycukor
  • 2 kk. fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 5 g sütőpor
  • 155 g liszt

 

Elkészítése a crumble-nek:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és fahéjat.
  2. A lisztes keverékben elmorzsoljuk a vajat.

Almás crumble elkészítése:

  1. Almát apró darabokra vágjuk és citromlével összekeverjük egy tálban
  2. A lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
  3. Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a tojást, a vanília aromát, a mézet és a cukrot. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almát.
  4. 23x23 cm formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk.
  5. Megszórjuk a tészta tetejét crumble-rel.
  6. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó felső sütés)
  7. Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ meddig kell sütni. Kb 20-30 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6918091556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása