Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 50 g kukoricaliszt
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vanília paszta
Elkészítése:
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. Egy fél órára (minimum) a hűtőbe tesszük a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a középét is. Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses) 10-12 percig sütjük. Ha kihűlt, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a karika alját belemártjuk. A karika tetejét spineljük a csokival.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.