SütiSári

Semmi más csak sütés

Új-zélandi torta

Az új-zélandiak több angol sütemény receptjét átvették. Ezt a tortát a délutáni ötórai teázáshoz szokták fogyasztani.

dsc_1498_1.jpg

Hozzávalók:

  • 225 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 100 g vaníliás porcukor
  • 3 kiskanál vanília aroma
  • 100 g feketeribizli
  • 225 g liszt
  • 4 db tojás
  • 1 ½ kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sütőport és sót átszitáljuk egy tálba.
  2. A szobahőmérsékletű vajat, két fajta cukorral és vanília aromával kihabosítjuk.
  3. A tojásokat egyesével hozzáadjuk és kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  4. Utána belekeverjük a ribizlit.
  5. Egy 21 cm átmérőjű szilikonos formába öntjük a tésztát és egy kenőkés segítségével elsimítjuk.
  6. Elmelegített 180°C-os (alsó-felső sütés) sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása