Az új-zélandiak több angol sütemény receptjét átvették. Ezt a tortát a délutáni ötórai teázáshoz szokták fogyasztani.
Hozzávalók:
- 225 g vaj
- 125 g porcukor
- 100 g vaníliás porcukor
- 3 kiskanál vanília aroma
- 100 g feketeribizli
- 225 g liszt
- 4 db tojás
- 1 ½ kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A lisztet, a sütőport és sót átszitáljuk egy tálba.
- A szobahőmérsékletű vajat, két fajta cukorral és vanília aromával kihabosítjuk.
- A tojásokat egyesével hozzáadjuk és kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- Utána belekeverjük a ribizlit.
- Egy 21 cm átmérőjű szilikonos formába öntjük a tésztát és egy kenőkés segítségével elsimítjuk.
- Elmelegített 180°C-os (alsó-felső sütés) sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618091084
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.