SütiSári

Semmi más csak sütés

Torta della nonna

A „torta della nonna” azt jelenti, hogy a „nagymama tortája”. Olaszországban ezt az alul-felülropogós, közepén krémes torta nagyon népszerű.

9999999999999.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 100 g vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 4 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:

  • ½ l tej
  • 5 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 250 g ricotta
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 1 maréknyi fenyőmag

Tetejére:

  1. 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. Utána előre felkockázott vajat és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a vizet és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  4. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.

A töltelék előkészítése:

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral és lisztel egy kanál segítségével.
  3. Majd miután felforrt a tej, hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Folyamatosan keverni kell, mert alapkrémet készítünk, és nem szeretnénk ha „tojás rántottá”-t kapnánk.
  4. Puding sűrűségűre kell főzni.
  5. Hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt hozzáadjuk a ricottát.
  7. A hűtőbe tesszük a krémet.

A torta della nonna befejezése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (alsó-felső sütés).
  2. A tésztát kinyújtjuk és egy 21 cm átméröjű 4 cm magas piteformába tesszük.
  3. Úgy tesszük, bele a tésztát a piteformába, hogy legyen pereme a tésztának.
  4. Megszúrjuk villával a tészta alját és ráhelyezzük egy sütőpapírt, rá rizst vagy sütőbabot tesszük.
  5. A tésztát 10 percig sütjük, utána levesszük róla a sütőpapírt és visszatesszük a sütőbe 3 percre.
  6. Lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével.
  7. Félre tesszük hűlni a tésztát.
  8. A sütőt 175°C-ra melegítjük elő.
  9. A tészta alját megszórjuk pirított fenyőmaggal.
  10. Belehelyezzük krémet és a maradék tésztából bármilyen díszítést készíthetünk.
  11. Én margaréta virágokkal dísztettem.
  12. 35 perc alatt készre sütjük és, ha kihűlt fóliázva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318091080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása