Hozzávalók a tésztához:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 kiskanál fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 400 g szeder
- 20 g étkezési keményítő
- 40 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál vanília aroma
- 1 evőkanál citromlé
+pár szem szeder és szeder lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a fahéjat és a citrom reszelt héjat és tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
A töltelék előkészítése:
- A szedret áttörjük botmixerrel és utána egy szűrőn keresztül átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek a pite töltelékébe.
- Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a cukrokat, a fahéjat, citromnak a levét és a vanília aromát.
Összeállítása:
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
- Levesszük róla a rizst és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
- Lekenjük szeder lekvárral, ráöntjük a tölteléket és pár szem szederrel kipakoljuk a pitét.
- Visszatesszük a sütőbe 35 percre.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3418091134
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.