SütiSári

Semmi más csak sütés

Szedres piskótatekercs

dsc_7568.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 60 g liszt
  • 45 g tökmagliszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 20 szem szeder

A piskóta lekenés: 5 evőkanál szederlekvár

Elkészítése:

A tojás kettéválasztjuk. A tojássárgáját 1/3 kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel a 2/3 kristálycukorral. Egy habkártyányi fehérjét a tojássárgájával elkeverünk és utána az összes tojássárgáját hozzá adjuk a fehérjéhez fakanál segítségével, úgy hogy a hab ne törjön össze. Márványosra keverjük és hozzászitáljuk a tökmaglisztet és a lisztet. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik! Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. Lekentjük szederlekvárral a piskótát és a tejszínes keverékkel, majd megszórjuk szederrel. Sütőpapír segítségével feltekerjük. A maradék krémhez keverünk egy evőkanál szeder lekvárt és lekenjük vele a piskótát. Díszítése tetszés szerint én egy pár szederrel dobtam fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7218090966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása