Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 80 g kristálycukor
- 60 g liszt
- 45 g tökmagliszt
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 5 evőkanál porcukor
- 2 csomag habfixáló
- 20 szem szeder
A piskóta lekenés: 5 evőkanál szederlekvár
Elkészítése:
A tojás kettéválasztjuk. A tojássárgáját 1/3 kristálycukorral habverő gép segítségével kifehéredésig keverjük. A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel a 2/3 kristálycukorral. Egy habkártyányi fehérjét a tojássárgájával elkeverünk és utána az összes tojássárgáját hozzá adjuk a fehérjéhez fakanál segítségével, úgy hogy a hab ne törjön össze. Márványosra keverjük és hozzászitáljuk a tökmaglisztet és a lisztet. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik! Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkentjük. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót. Lekentjük szederlekvárral a piskótát és a tejszínes keverékkel, majd megszórjuk szederrel. Sütőpapír segítségével feltekerjük. A maradék krémhez keverünk egy evőkanál szeder lekvárt és lekenjük vele a piskótát. Díszítése tetszés szerint én egy pár szederrel dobtam fel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.