Hozzávalók a Viktória piskótához:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 250 g liszt
- 5 db tojás
- kiskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 250 g mascarpone
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál szeder lekvár
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra . A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Majd utána apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Két db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A sütőbe tesszük, 30 percig sütjük és tűpróbával ellenőrizzük a piskótákat.
Kihűlt a piskótákat két részre vágjuk
A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a habfixálót. A krémet két részre osztjuk és egyik felébe szeder lekvárt keverünk. A két krémet habzsákba töltjük. Az első réteget habzsákból kinyomjuk a piskótára (a videóban látható módon) és minden egyes réteget így építünk fel. A torta díszítése tetszés szerint lehet.
Én egy pár csokival, szederrel és pillecukorral dobtam fel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.