SütiSári

Semmi más csak sütés

Szeder torta

dsc_7418.jpg

Hozzávalók a Viktória piskótához:

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 5 db tojás
  • kiskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 250 g mascarpone
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál szeder lekvár

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra . A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Majd utána apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Két db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A sütőbe tesszük, 30 percig sütjük és tűpróbával ellenőrizzük a piskótákat. 

Kihűlt a piskótákat két részre vágjuk

A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a habfixálót. A krémet két részre osztjuk és egyik felébe szeder lekvárt keverünk. A két krémet habzsákba töltjük. Az első réteget habzsákból kinyomjuk a piskótára (a videóban látható módon) és minden egyes réteget így építünk fel. A torta díszítése tetszés szerint lehet.

Én egy pár csokival, szederrel és pillecukorral dobtam fel.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4818090968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása