SütiSári

Semmi más csak sütés

SUMMER Puding magyar változatban

Gyúrt élesztős tészta

dsc_0085.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 25 g vaj
  • 25 g porcukor
  • 1,25 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 4 g só

Edény mérete: 23 cm átmérőjű és a mélysége 14 cm.

Szaggató mérete: 6,5 cm.

Elkészítése:

  1. A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g porcukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejét.
  2. Hagyjuk az élesztőt felfutatni.
  3. A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
  4. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  5. Végül a maradék porcukrot, a sót és tojássárgáját is hozzáadjuk.
  6. Legvégén a felfutatott élesztőt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  7. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától.
  8. Meleg helyen 30 percig a duplájára kelesztjük.
  9. Utána lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott tésztákat.
  11. Újabb 20 percig kelesztjük meleg helyen.
  12. Lekenjük tojásfehérjével.
  13. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  14. 2 napig hagyjuk, míg ki nem szárad.

 

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez:

  • 200 g kristálycukor
  • 473 g málna
  • 200 g meggy
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

  1. A meggyet a cukorral, a fahéjjal és a citromlével főzzük össze.
  2. Végül adjuk hozzá a málnát.
  3. Szűrjük át a gyümölcsöt, mert a levére később szükségünk lesz.

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 500 g túró
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál vanília aroma

Elkészítése:

  1. A túrót botmixerrel átdolgozzuk, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a porcukrot, és a vanília aromát.
  2. A hideg tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  3. A túrós keverékhez hozzáadjuk a felvert tejszínt (laza mozdulatokkal)
  4. Hűtőbe tesszük a krémet.

Összeállítása a summer pudingnak:

  1. Béleljük az edényt folpackkal.
  2. Vágjuk ketté a briósokat.
  3. Forgassuk bele a felfőzött gyümölcslébe és pakoljuk ki vele az edény falát.(a videóban látható módon).
  4. Helyezzük bele a gyümölcsöt és a túrókrémet simítsuk el a tetejét.
  5. 5 marék meggyel pakoljuk ki a tetejét.
  6. Zárjuk a videóban látható módon, a beleáztatott briósokkal.
  7. Folpackkal lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  8. Másnap egy tányérra kiborítjuk és díszíthetjük tetszés szerint.
  9. Én friss gyümölcsökkel dobtam fel és egy kis tejszínnel.

Ezt a lépést kihagyhatod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6018091110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása