SütiSári

Semmi más csak sütés

Ribizlis clafoutis

dsc_7339.jpg

Hozzávalók:

  • 50 g török mogyoró
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 100 g tej
  • 100 g tejszín
  • 1 csipet só
  • 150 g kristálycukor
  • 350 g ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180°C-ra (alsó-felső sütés). A mogyorót ledarálom és hozzákeverem a lisztet. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverem.  Addig keverjük a tojásos masszát, amíg fehéredni nem kezd. Hozzáadom a lisztes keveréket, a tejszínt, a tejet és a ribizlit. Egy 21 cm-es piteformába öntjük a masszát és 40 percig sütjük. Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9218090960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása