SütiSári

Semmi más csak sütés

Pizzás csiga

youtube_pizzas.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g liszt
  • 12 g instant élesztő
  • 4 ek. olaj
  • 2 db tojássárgája
  • 300 ml tej
  • 1 csipet só
  • 1 kk. kristálycukor

 

Töltelék:

  • 1 db hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 1 kk. kristálycukor
  • oregánó
  • 1 db ökörszív paradicsom

+ pannónia sajt

Elkészítése:

  1. A tejet, a tojássárgáját és az olajat egy tálban összekeverjük.
  2. A lisztet, a sót, a cukrot és élesztőt szárazon összekeverjük. Utána hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat és összegyúrjuk.
  3. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  4. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  5. A paradicsomot botmixerrel pürésítjük.
  6. A hagymát az olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a cukrot, a sót, az oregánót és paradicsomot.
  7. Összefőzzük, és végül hozzáadjuk a kukoricalisztet.
  8. A sajtot lereszelem.
  9. A tésztát kinyújtom és egyenletesen elkenem a rajta a tölteléket.
  10. Feltekerem a tésztát és 2 ujjnyi vastagságúra szeletelem.
  11. Sütőpapírral burkolt tepsire helyezzük és a reszelt sajttal megszórjuk a csigákat.
  12. Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 25 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása