Hozzávalók a tésztához:
- 600 g liszt
- 12 g instant élesztő
- 4 ek. olaj
- 2 db tojássárgája
- 300 ml tej
- 1 csipet só
- 1 kk. kristálycukor
Töltelék:
- 1 db hagyma
- 2 ek. olaj
- 2 ek. kukoricaliszt
- 1 kk. kristálycukor
- oregánó
- 1 db ökörszív paradicsom
- só
+ pannónia sajt
Elkészítése:
- A tejet, a tojássárgáját és az olajat egy tálban összekeverjük.
- A lisztet, a sót, a cukrot és élesztőt szárazon összekeverjük. Utána hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat és összegyúrjuk.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- A paradicsomot botmixerrel pürésítjük.
- A hagymát az olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a cukrot, a sót, az oregánót és paradicsomot.
- Összefőzzük, és végül hozzáadjuk a kukoricalisztet.
- A sajtot lereszelem.
- A tésztát kinyújtom és egyenletesen elkenem a rajta a tölteléket.
- Feltekerem a tésztát és 2 ujjnyi vastagságúra szeletelem.
- Sütőpapírral burkolt tepsire helyezzük és a reszelt sajttal megszórjuk a csigákat.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 25 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018091166
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.