SütiSári

Semmi más csak sütés

Paris-Brest

e.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 125 g víz
  • 125 g tej
  • 100 g vaj
  • 165 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • + 1 db tojássárgája a tészta lekenéshez

Hozzávalók a krémhez:

  • 75 g pirított mogyoró
  • 75 g mandula
  • 100 g kristálycukor
  • 2 evőkanál vaj + 1 dl habtejszín
  • 30 ml víz
  • 4 db tojássárgája
  • 125 g kristálycukor
  • 125 g vaj
  • 50 g víz

Elkészítése:

  1. Sütőt melegítsük elő 180°C-ra (alsó-felső sütés).
  2. Béleljük ki sütőpapírral tepsiket és minden eszközt készítsük elő.
  3. Minden alapanyagot mérjünk ki.
  4. Egy gyorsforralóban a vizet, a cukrot, a sót, a tejet és vajat forraljuk fel. Vigyázzunk, a vajat ne égessük oda!
  5. Ha elértük a forráspontot folyamatos keverés mellett mehet bele a liszt.
  6. Alacsony hőfokon lereszeljük a tésztát.
  7. Akkor jó a tészta, ha elválik az üst falától.
  8. 5 percre hagyjuk hűlni.
  9. Utána egyesével adjuk hozzá a tojások.
  10. Simacsöves habzsákba töltjük.
  11. 7 cm átmérőjű köröket formázzunk és lekenjük tojássárgájával.
  12. 28 percre a sütőbe tesszük, amíg aranybarna nem lesz.(Sütőtől függ)
  13. Ne nyitogassuk a sütőt, mert összeeshet a tészta.

Ha kihűlt a tészta vágjuk kétfelé a sütit

 

A krém elkészítése:

  1. Ha mogyoró nem pirított pirítsuk meg.
  2. A mandulát pirítsuk.
  3. A cukorból és vízből készítsünk karamellt.
  4. Az elején ne kavargassátok, miközben a cukor karamellizálódik, maradj a tűzhely mellett, egy percre se hagyd magára.
  5. Ha szép borostyán színe van, akkor hozzáadjuk a mandulát és a mogyorót.
  6. Gyorsan keverjük és öntsünk ki a sütőpapírra.
  7. Várjuk, míg kihűl.
  8. Egy darálóban ledaráljuk és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tejszínt.
  9. A cukrot és a vizet összekeverjük. 121°C-ra melegítjük.
  10. Tojássárgájához vékony sugárban hozzáöntjük a cukorszirupot és videóban látható módon kell felverni.
  11. Hozzáadjuk apránként a vajat és mogyorós keveréket.
  12. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
  13. A videóban látható módon díszítjük és ráhelyezzük a Paris- Brest fejeket.
  14. Megszórjuk porcukorral a tetejét.

 

Tipp:

A sütés előtt a Paris-Brest tetejét megszórhatjuk pirított szeletelt mandulával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9018091016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása