Hozzávalók a tésztához:
- 125 g víz
- 125 g tej
- 100 g vaj
- 165 g liszt
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- + 1 db tojássárgája a tészta lekenéshez
Hozzávalók a krémhez:
- 75 g pirított mogyoró
- 75 g mandula
- 100 g kristálycukor
- 2 evőkanál vaj + 1 dl habtejszín
- 30 ml víz
- 4 db tojássárgája
- 125 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 50 g víz
Elkészítése:
- Sütőt melegítsük elő 180°C-ra (alsó-felső sütés).
- Béleljük ki sütőpapírral tepsiket és minden eszközt készítsük elő.
- Minden alapanyagot mérjünk ki.
- Egy gyorsforralóban a vizet, a cukrot, a sót, a tejet és vajat forraljuk fel. Vigyázzunk, a vajat ne égessük oda!
- Ha elértük a forráspontot folyamatos keverés mellett mehet bele a liszt.
- Alacsony hőfokon lereszeljük a tésztát.
- Akkor jó a tészta, ha elválik az üst falától.
- 5 percre hagyjuk hűlni.
- Utána egyesével adjuk hozzá a tojások.
- Simacsöves habzsákba töltjük.
- 7 cm átmérőjű köröket formázzunk és lekenjük tojássárgájával.
- 28 percre a sütőbe tesszük, amíg aranybarna nem lesz.(Sütőtől függ)
- Ne nyitogassuk a sütőt, mert összeeshet a tészta.
Ha kihűlt a tészta vágjuk kétfelé a sütit
A krém elkészítése:
- Ha mogyoró nem pirított pirítsuk meg.
- A mandulát pirítsuk.
- A cukorból és vízből készítsünk karamellt.
- Az elején ne kavargassátok, miközben a cukor karamellizálódik, maradj a tűzhely mellett, egy percre se hagyd magára.
- Ha szép borostyán színe van, akkor hozzáadjuk a mandulát és a mogyorót.
- Gyorsan keverjük és öntsünk ki a sütőpapírra.
- Várjuk, míg kihűl.
- Egy darálóban ledaráljuk és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tejszínt.
- A cukrot és a vizet összekeverjük. 121°C-ra melegítjük.
- Tojássárgájához vékony sugárban hozzáöntjük a cukorszirupot és videóban látható módon kell felverni.
- Hozzáadjuk apránként a vajat és mogyorós keveréket.
- Csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A videóban látható módon díszítjük és ráhelyezzük a Paris- Brest fejeket.
- Megszórjuk porcukorral a tetejét.
Tipp:
A sütés előtt a Paris-Brest tetejét megszórhatjuk pirított szeletelt mandulával.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9018091016
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.