SütiSári

Semmi más csak sütés

Nagyanyó pitéje

jjjj.jpg

Hozzávalók:

  • 400 g szeder
  • 5 db tojás
  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 kiskanál vanília aroma

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A szobahőmérsékletű vajat 2/3 porcukorral kihabosítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília aromát.
  3. A tojásfehérjét a megmaradt porcukorral 70 %-ig habbá verjük (ne verjük keményre a habot).
  4. Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez és végül a lisztes keveréket.
  5. Egy 24x36 sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük benne.
  6. Szederrel kipakoljuk a tetejét.
  7. Előmelegített 180°C-os sütőben (légkeveréses) kb.25 perc alatt készre sütjük.
  8. Tűpróbával ellenőrizzük.
  9. Vaníliás porcukorral találhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3818091140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása