Hozzávalók:
- 400 g szeder
- 5 db tojás
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 kiskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A szobahőmérsékletű vajat 2/3 porcukorral kihabosítjuk és egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília aromát.
- A tojásfehérjét a megmaradt porcukorral 70 %-ig habbá verjük (ne verjük keményre a habot).
- Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez és végül a lisztes keveréket.
- Egy 24x36 sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük benne.
- Szederrel kipakoljuk a tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (légkeveréses) kb.25 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Vaníliás porcukorral találhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3818091140
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.