A nagymamám kedvenc virága volt a sárga rózsa.
Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 5 ek. kristálycukor
- 5 ek. liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 60 g fehér csoki
- 3 db kandírozott rózsa
- 3 ek. karamell öntet
+ 1 kk. ribizli lekvár
Elkészítése:
- . Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen kenőkés segítségével elkentjük a tésztát.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük kb.12 percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.
- A kihűlt piskótáról leszedjük a sütőpapírt és 8 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a piskótákat.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- A tejszínt két részre szedjük.
- Az egyik feléhez hozzá keverjük a karamell öntetet.
- A másik feléhez a felolvasztott csokit keverjük a tejszínhez.
- Mind a két krémet sima csöves habzsákba töltjük.
- A piskótát lekenjük ribizli lekvárral, utána a krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. Megszórjuk a füge darabokkal a tejszín tetejét és az utolsó két réteget a tortának ugyanígy rétegezzük. (karamellás mini torta. A fehér csokis mini tortát is így rétegezzük.
13. Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518091254
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.