SütiSári

Semmi más csak sütés

Mini őszi torta

A nagymamám kedvenc virága volt a sárga rózsa.

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. kristálycukor
  • 5 ek. liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 60 g fehér csoki
  • 3 db kandírozott rózsa
  • 3 ek. karamell öntet

+ 1 kk. ribizli lekvár

 mmmm.jpg

Elkészítése:

  1. . Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen kenőkés segítségével elkentjük a tésztát.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük kb.12 percig.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.
  6. A kihűlt piskótáról leszedjük a sütőpapírt és 8 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a piskótákat.
  7. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  8. A tejszínt két részre szedjük.
  9. Az egyik feléhez hozzá keverjük a karamell öntetet.
  10. A másik feléhez a felolvasztott csokit keverjük a tejszínhez.
  11. Mind a két krémet sima csöves habzsákba töltjük.
  12. A piskótát lekenjük ribizli lekvárral, utána a krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. Megszórjuk a füge darabokkal a tejszín tetejét és az utolsó két réteget a tortának ugyanígy rétegezzük. (karamellás mini torta. A fehér csokis mini tortát is így rétegezzük.

  13. Díszítése tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2518091254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása