SütiSári

Semmi más csak sütés

Málnás-feketeribizlis pohárkrém

youtube_kep.jpg

Hozzávalók:

  • 1db lapzselatin+ jéghideg víz
  • 112 g málna+10 g porcukor
  • 112 g mascarpone
  • 112g tejszín
  • pár csepp vanília paszta
  • 60 g porcukor
  • 145 g fekete ribizli
  • 80 g porcukor
  • 1 db lapzselatin+jéghideg víz

Poharak: 6x0.8 dl és 6 db szilikonos muffin forma+1 tepsi vagy tálca

Elkészítése:

  1. Először a poharakat előkészítjük. Muffin forma alá félbe vágott papírzsebit helyezzük. Ráhelyezzük a poharakat egy kicsit megdöntve és félre tesszük.
  2. Egy tálba vizet öntünk és jeget tesszük. Lapzselatin megáztatjuk.
  3. A málnát a cukorral melegítjük. Majd átszűrjük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A cukrot csak szépen fogazatosan hagyjuk hozzá.
  5. Mascarponét habverő gép segítségével átdolgozzuk és hozzáadjuk pár csepp vanília aromát. Macarponés alaphoz hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
  6. A zselatint mikróban felolvasztjuk és pár kanál krémet adunk hozzá. Majd elkeverjük a krémben
  7. Az alapot két részre osztjuk és az egyik felébe a málnát belekeverjük.
  8. Habzsákba töltjük a krémeket és ráhelyezünk egy befőttes gumit.
  9. A krémet a pohárba beletöltjük és hűtőbe tesszük min.1-órára. Ezt a műveletet újra megismételjük. Csak a poharakat másik dőlés szögbe forgatjuk.
  10. A fekete ribizlit botmixerrel átdolgozzuk és megmelegítjük. A cukrot hozzáadjuk, majd leszűrjük. Elkeverjük benne az előre beáztatott lapzselatint.
  11. Megvárjuk még szobahőmérsékletű lesz és a poharakat 90°-kal elforgatjuk. Ráöntjük a fekete ribizlis részt és hűtőbe tesszük.
  12. A díszítése tetszés szerint. Én csak friss nyári gyümölcsökkel díszítettem,

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518090950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása