Hozzávalók:
- 1db lapzselatin+ jéghideg víz
- 112 g málna+10 g porcukor
- 112 g mascarpone
- 112g tejszín
- pár csepp vanília paszta
- 60 g porcukor
- 145 g fekete ribizli
- 80 g porcukor
- 1 db lapzselatin+jéghideg víz
Poharak: 6x0.8 dl és 6 db szilikonos muffin forma+1 tepsi vagy tálca
Elkészítése:
- Először a poharakat előkészítjük. Muffin forma alá félbe vágott papírzsebit helyezzük. Ráhelyezzük a poharakat egy kicsit megdöntve és félre tesszük.
- Egy tálba vizet öntünk és jeget tesszük. Lapzselatin megáztatjuk.
- A málnát a cukorral melegítjük. Majd átszűrjük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A cukrot csak szépen fogazatosan hagyjuk hozzá.
- Mascarponét habverő gép segítségével átdolgozzuk és hozzáadjuk pár csepp vanília aromát. Macarponés alaphoz hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
- A zselatint mikróban felolvasztjuk és pár kanál krémet adunk hozzá. Majd elkeverjük a krémben
- Az alapot két részre osztjuk és az egyik felébe a málnát belekeverjük.
- Habzsákba töltjük a krémeket és ráhelyezünk egy befőttes gumit.
- A krémet a pohárba beletöltjük és hűtőbe tesszük min.1-órára. Ezt a műveletet újra megismételjük. Csak a poharakat másik dőlés szögbe forgatjuk.
- A fekete ribizlit botmixerrel átdolgozzuk és megmelegítjük. A cukrot hozzáadjuk, majd leszűrjük. Elkeverjük benne az előre beáztatott lapzselatint.
- Megvárjuk még szobahőmérsékletű lesz és a poharakat 90°-kal elforgatjuk. Ráöntjük a fekete ribizlis részt és hűtőbe tesszük.
- A díszítése tetszés szerint. Én csak friss nyári gyümölcsökkel díszítettem,
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518090950
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.