Anyukám 12 éves koromban eltiltott a sütéstől. Emlékszem apukámmal készítettem egy gyümölcstortát. Anyukám erre csak annyit mondót „Ez szar, ezt nem eszem meg”.
Akkor egy életre elment a sütéstől kedvem, de valahogy az élet mégis úgy hozta újra rátaláltam a sütésre. Így született meg ez a klasszikus gyümölcs torta recept.
Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojás
- 117 g porcukor
- 100 g liszt
- 1 kk. fahéj
Hozzávalók a krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek. kristálycukor
- 2 ek. vanília aroma
- 1 csomag pudingpor
- 2 db alma
- 1 db citrom leve
Elkészítése:
- A gyümölcs tortaformát kivajazzuk és belisztezzük.
- A tojásokat egy tálban porcukorral kihabosítjuk, fehéredésig.
- Hozzáadjuk laza mozdulatokkal a lisztet és fahéjat.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A krémhez pudingot főzünk és hozzáadjuk egy citromnak a levét
- Hozzáadjuk a felkockázott almát a kihűlt krémhez.
- A piskóta tetejére helyezzük a krémet és kipakoljuk szeletelt almával.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7518091232
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.