SütiSári

Semmi más csak sütés

Karácsonyi cupcake

 

 dsc_5679.jpg

Hozzávalók:

  • 1 ½ bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ¼ bögre olaj
  • ½ bögre tej
  • ½ bögre cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 50 g csokoládé
  • 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 db tojás
  • kicsi adag mogyoró

Krémhez:

  • 50 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • egy kevés kókuszreszelék

Díszítéshez: 

  • 100g marcipán
  • zöld ételfesték
  • ehető díszek

 

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport, utána egy tálban az összes hozzávalót habverő segítségével elkeverjük. Egy fagyalt kanállal adagoljuk a muffin papírral kibélelt tepsiben. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük, tű próbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni. Miközben sül a tészta elkészítjük a krémet.

A mascarponét és a porcukrot habverő gép segítségével homogénre keverjük. Egy kanál segítségével lekentjük a cupcake-k tetejét, kókuszreszelékben megszórjuk. Bárhogyan díszíthetjük, csak a fantáziátokra van bízva. Én marcipán karácsonyfával díszítettem.

A mennyiségeket 2,5 dl bögrével mért ki.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5718090910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása