Hozzávalók:
- 1 ½ bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- ¼ bögre olaj
- ½ bögre tej
- ½ bögre cukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 50 g csokoládé
- 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db tojás
- kicsi adag mogyoró
Krémhez:
- 50 g porcukor
- 250 g mascarpone
- egy kevés kókuszreszelék
Díszítéshez:
- 100g marcipán
- zöld ételfesték
- ehető díszek
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, utána egy tálban az összes hozzávalót habverő segítségével elkeverjük. Egy fagyalt kanállal adagoljuk a muffin papírral kibélelt tepsiben. Előmelegített 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük, tű próbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni. Miközben sül a tészta elkészítjük a krémet.
A mascarponét és a porcukrot habverő gép segítségével homogénre keverjük. Egy kanál segítségével lekentjük a cupcake-k tetejét, kókuszreszelékben megszórjuk. Bárhogyan díszíthetjük, csak a fantáziátokra van bízva. Én marcipán karácsonyfával díszítettem.
A mennyiségeket 2,5 dl bögrével mért ki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.