Hozzávallók:
- 250 g búzaliszt
- 168 g juhtúró
- 250 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 15 g élesztő
- 5 g só
- 1 kiskanál kristálycukor
Lekenéshez:
- 1 tojás
A száraz összetevőket egy edényben összekeverjük, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát meleg helyen kelesztjük 20 percig. A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. A tészta felét kentjük le a felvert tojással és hajtsuk rá a másik felét. Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A pogácsák tetejét kentjük le felvert tojássál és 10 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 18 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). A pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.