SütiSári

Semmi más csak sütés

Juhtúrós pogácsa

dsc_6356.jpg

Hozzávallók:

  • 250 g búzaliszt
  • 168 g juhtúró
  • 250 g vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 15 g élesztő
  • 5 g só
  • 1 kiskanál kristálycukor

Lekenéshez:

  • 1 tojás

A száraz összetevőket egy edényben összekeverjük, utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát meleg helyen kelesztjük 20 percig. A tésztát belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. A tészta felét kentjük le a felvert tojással és hajtsuk rá a másik felét. Majd fordítsuk el 90°-kal a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A pogácsák tetejét kentjük le felvert tojássál és 10 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 18 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). A pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718090936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása