Hozzávalók a piskótákhoz:
- 5 db tojás
- 91 g liszt
- 88 g kristálycukor
- 14 g kakaópor
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tejszín
- 1 db lapzselatin
- 50 g kakaópor
- 80 g porcukor
Tetejére:
- 150 g étcsoki
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- A lapzselatint jeges hideg vízbe áztatjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- Hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport.
- A zselatint a mikróba felolvasztjuk és egy kis krémet adunk hozzá és így forgatjuk bele a többi krémhez.
- A kihűlt piskótát egy 20 cm keretbe tesszük és megkenjük a piskótát szeder lekvárral. A másik piskótát is lekentjük lekvárral.
- A krémet az alsó piskótalap tetejére egyenletesen elkenjük és ráhelyezzük a másik piskótát.
- A hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
- Majd egyenletesen elkenjük a rigó jancsi tetején.
- Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen rajta.
- Forró vízbe mártjuk a kést és egyenletesen felszeleteljük a rigó jancsit.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7718091154
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.