SütiSári

Semmi más csak sütés

Jack Melburry

rigo_jancsi_youtube.jpg

Hozzávalók a piskótákhoz:

  • 5 db tojás
  • 91 g liszt
  • 88 g kristálycukor
  • 14 g kakaópor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 6 dl tejszín
  • 1 db lapzselatin
  • 50 g kakaópor
  • 80 g porcukor

Tetejére:

  • 150 g étcsoki

 

Elkészítése:

  1. Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  5. A lapzselatint jeges hideg vízbe áztatjuk.
  6. A tejszínt habbá verjük.
  7. Hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport.
  8. A zselatint a mikróba felolvasztjuk és egy kis krémet adunk hozzá és így forgatjuk bele a többi krémhez.
  9. A kihűlt piskótát egy 20 cm keretbe tesszük és megkenjük a piskótát szeder lekvárral. A másik piskótát is lekentjük lekvárral.
  10. A krémet az alsó piskótalap tetejére egyenletesen elkenjük és ráhelyezzük a másik piskótát.
  11. A hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  12. A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
  13. Majd egyenletesen elkenjük a rigó jancsi tetején.
  14. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen rajta.
  15. Forró vízbe mártjuk a kést és egyenletesen felszeleteljük a rigó jancsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7718091154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása