Hozzávalók:
- 180 g puha vaj
- 230 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 250 g (hámozott, apróra reszelt) sárgarépa
- 1 kicsi alma
- 50 g durvára tört dió
- 1 db citrom leve
- 200 g finomliszt
- 50 g durvára tört mandula
- 10 g keményítő
- 2 tk. sütőpor
- 1 kiskanál vanília paszta
- ½ tk. fahéj
- 3 csipet reszelt gyömbér
- 1 csipet só
- 1 pici csipet őrölt szegfűszeg
A krémhez:
- 450 g mascarpone
- 250 g porcukor
- 400 g habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 db citrom leve
Színezéshez: zöld ételfesték és kakaópor
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (légkeveréses funkcióra) és két 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Minden alapanyagot kimérünk. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és fűszereket is hozzáadjuk. A kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukrokkal és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a reszelt almát, a reszelt gyömbért és a finomra reszelt répát. Fokozatosan hozzáadjuk a száraz keveréket a tésztához. A tésztát kettéosztjuk, és kenőkés segítségével kétfelé elosztjuk a tortaformákba. A sütőben 25-30 percig sütjük. Ez a sütő fajtájától és a tészta vastagságától is függ. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta átsült-e. Ha kihűlt a tészta, kivágjuk a formákból.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a szitált porcukrot és habfixálót. A mascarponéhoz hozzákeverjük citrom levét és a felvert tejszínt is. A kihűlt tésztákat egyenlően kétfelé vágjuk, és a krémmel rétegezzük
A torta díszítése: csoki tojásokkal, ehető virágokkal, cukortojásokkal díszíthetjük.
Én kosárfonás technikával, fűcső díszítéssel és cukortojásokkal csinosítottam a húsvéti tortámat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.