SütiSári

Semmi más csak sütés

Húsvéti répatorta

dsc_6442.jpg

Hozzávalók:

  • 180 g puha vaj
  • 230 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 250 g (hámozott, apróra reszelt) sárgarépa
  • 1 kicsi alma
  • 50 g durvára tört dió
  • 1 db citrom leve
  • 200 g finomliszt
  • 50 g durvára tört mandula
  • 10 g keményítő
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 kiskanál vanília paszta
  • ½ tk. fahéj
  • 3 csipet reszelt gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 pici csipet őrölt szegfűszeg

 

A krémhez: 

  • 450 g mascarpone
  • 250 g porcukor
  • 400 g habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 db citrom leve

 

Színezéshez: zöld ételfesték és kakaópor

 

A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (légkeveréses funkcióra) és két 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

Minden alapanyagot kimérünk. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük és fűszereket is hozzáadjuk. A kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukrokkal és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a reszelt almát, a reszelt gyömbért és a finomra reszelt répát. Fokozatosan hozzáadjuk a száraz keveréket a tésztához. A tésztát kettéosztjuk, és kenőkés segítségével kétfelé elosztjuk a tortaformákba. A sütőben 25-30 percig sütjük. Ez a sütő fajtájától és a tészta vastagságától is függ. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta átsült-e. Ha kihűlt a tészta, kivágjuk a formákból.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a szitált porcukrot és habfixálót. A mascarponéhoz hozzákeverjük citrom levét és a felvert tejszínt is. A kihűlt tésztákat egyenlően kétfelé vágjuk, és a krémmel rétegezzük

A torta díszítése: csoki tojásokkal, ehető virágokkal, cukortojásokkal díszíthetjük.

Én kosárfonás technikával, fűcső díszítéssel és cukortojásokkal csinosítottam a húsvéti tortámat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5518090940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása