SütiSári

Semmi más csak sütés

Gesztenyés trifle

ppp_2.jpg

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 20 g kakaópor

Narancs curd:

  • 2 db narancs leve és héja
  • 2 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • fél citrom leve

Tejszín réteg:

  • 4,5 dl tejszín
  • 200 g gesztenyepüré (nem cukrozott!!!)
  • 250 g porcukor
  • 3 kk. rum aroma

Tejszín a díszítéshez:

  • 2 dl tejszín

 

A tészta elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a kakaóport.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztes keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  3. Egy 39x39 tepsibe tesszük a tésztát és kenő késsel elsimítjuk a tetejét.
  4. A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.

 

 

Narancs curd elkészítése:

 

  1. A narancs héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
  3. Addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
  4. Hozzáadjuk a vajat és a fél citrom levét.

 

A tejszín réteg:

  1. A gesztenyepürét a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a rum aromát.
  2. A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a gesztenye keveréket.

 

 

Összeállítása:

  1. Sütőpapírra helyezzük a piskótát.
  2. Ha piskóta kihűlt lekenjük kenőkés segítségével narancs curddel.
  3. A videóban látható módon feltekerjük.
  4. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Egyenlő részre vágjuk a piskóta tekercset.
  6. 12 cm mély és 20 cm átmérőjű üveg edénybe tesszük a piskóta darabokat.
  7. Lekenjük ízlés szerint lekvárral a piskóta réteg tetejét.
  8. Elsimítjuk az egyik réteg tejszínt a piskóta réteg tetejét
  9. A videóban látható módon rétegezzük.
  10. Habzsákba töltjük a tejszínt és feldíszítjük a trifle-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518091298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása