Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 1 l tej
- 3 db tojássárgája
- 200 g porcukor
- 3 kk. vanília aroma
- 120 g vaj
- 150 g darált mák
- 1 db narancs reszelt héja
- 3-4 ek. ribizli lekvár
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g kristálycukor
- 2 kk. vanília aroma
- 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 200 g vaj
- 3 dl tej
A tetejére:
- 200 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
- A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.
- A szikkadt kifliket karikákra vágjuk.
- A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kiflikre. héját.
- A tepsit 27x37 cm. sütőpapírral béleljük ki. Tésztát beleöntjük, és elsimítjuk.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A tejet és a pudingot összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
- A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt puding alapot.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a mákos guba alapot.
- A mákos guba tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8018319347
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.