SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a szelet csupán csak, a szádban gubán csap

dsc_0272_1.jpg

dsc_0275_1.jpg

dsc_0288_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 8 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojássárgája
  • 200 g porcukor
  • 3 kk. vanília aroma
  • 120 g vaj
  • 150 g darált mák
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3-4 ek. ribizli lekvár

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 150 g kristálycukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 200 g vaj
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 200 g habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

 

  1. A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.
  2. A szikkadt kifliket karikákra vágjuk.
  3. A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kiflikre. héját.
  4. A tepsit 27x37 cm. sütőpapírral béleljük ki. Tésztát beleöntjük, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. A tejet és a pudingot összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
  8. A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt puding alapot.
  9. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a mákos guba alapot.
  10. A mákos guba tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8718319347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása