SütiSári

Semmi más csak sütés

Gesztenyés mille feuille

dsc_5460.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 50 g gesztenyepüré
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál rum aroma

Először a tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk amekkora a tepsi. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és villával megszurkáljuk. A tészta tetejére helyezünk egy sütőpapírt és rá egy másik tepsit. Előmelegített sütőben 160°C-on 20 percig sütjük. Utána levesszük a tetejéről a sütőlemezt és a sütőpapírt, megszórjuk a tészta tetejét porcukorral. Visszatesszük a sütőben 200°C-ra 10 percig de vigyázni kell, hogy a cukor ne égjen rá a tésztára. Ha kihűlt a tészta egyenlő részekre vágjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és a cukrot. A gesztenyepürét egy kis kanál rummal elkeverjük. Reszelő segítségével a pürét belereszeljük a tejszínbe és óvatosan elkeverjük, vigyázva arra, hogy hab ne törjön össze. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és összeállítjuk a desszertet (a videóban látható módon)

A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.     

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6418090900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása