Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
Hozzávalók a krémhez:
- 200 ml habtejszín
- 50 g gesztenyepüré
- 1 csomag habfixáló
- 5 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál rum aroma
Először a tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk amekkora a tepsi. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és villával megszurkáljuk. A tészta tetejére helyezünk egy sütőpapírt és rá egy másik tepsit. Előmelegített sütőben 160°C-on 20 percig sütjük. Utána levesszük a tetejéről a sütőlemezt és a sütőpapírt, megszórjuk a tészta tetejét porcukorral. Visszatesszük a sütőben 200°C-ra 10 percig de vigyázni kell, hogy a cukor ne égjen rá a tésztára. Ha kihűlt a tészta egyenlő részekre vágjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót és a cukrot. A gesztenyepürét egy kis kanál rummal elkeverjük. Reszelő segítségével a pürét belereszeljük a tejszínbe és óvatosan elkeverjük, vigyázva arra, hogy hab ne törjön össze. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és összeállítjuk a desszertet (a videóban látható módon)
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.