SütiSári

Semmi más csak sütés

Epres-bazsalikomos sörbet

dsc_6803.jpg

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 400 g víz
  • 200 g cukor
  • 40 g citromlé

 

Epres részhez:

  • 500 g eper
  • pár csepp citromlé
  • 4 szál bazsalikomszál (de el is hagyható)

 + 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

  1. Egy gyorsforralóba a cukrot, a citromlevet és vizet összekeverjük és felforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük az alapot.
  2. Az epret megmossuk, levágjuk róla a szárát. Botmixer segítségével átpasszírozzuk az epret. Az eperhez hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és citromlevet. Végül összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük.
  4. Az összes alapot keverjük össze és tegyünk rá fóliát. Fagyasztóba tesszük és 2 óránként botmixerrel segítségével dolgozzunk át. Erre azért van szükség, hogy a jeget összetörjük benne.

Én pár szem eperrel, bazsalikommal, citromfűvel és málnával díszítettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418090946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása