Hozzávalók:
Alaphoz:
- 400 g víz
- 200 g cukor
- 40 g citromlé
Epres részhez:
- 500 g eper
- pár csepp citromlé
- 4 szál bazsalikomszál (de el is hagyható)
+ 1 db tojásfehérje
Elkészítése:
- Egy gyorsforralóba a cukrot, a citromlevet és vizet összekeverjük és felforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük az alapot.
- Az epret megmossuk, levágjuk róla a szárát. Botmixer segítségével átpasszírozzuk az epret. Az eperhez hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és citromlevet. Végül összekeverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük.
- Az összes alapot keverjük össze és tegyünk rá fóliát. Fagyasztóba tesszük és 2 óránként botmixerrel segítségével dolgozzunk át. Erre azért van szükség, hogy a jeget összetörjük benne.
Én pár szem eperrel, bazsalikommal, citromfűvel és málnával díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418090946
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.