SütiSári

Semmi más csak sütés

CRÊPES SUZETTE

dsc_0481.jpg

Suzanne Reichenberg híres színésznőnek készült a palacsinta, aki a Comédie Francaise-ben 1897-ben egy szolgálólány szerepét játszotta egy darabban nagy sikerrel. A szerepe szerint pedig palacsintát szolgált fel a jelenetben, amit a szomszédos étteremből hoztak minden este. A színésznő tiszteletére, illetve az előadás utáni színházból átlátogató vacsoravendégek örömére készítették el először a Crepes Suzette-et.

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 25 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 g vaj
  • annyi tejet adunk, hogy palacsinta sűrűségű legyen

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.
  2. Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet.
  3. Kisütjük a palacsintákat.

Eper öntet:

  • 100 g felkockázott eper
  • 55 g kristálycukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 6 db citromfű levél (apróra vágva)

Elkészítése:

  1. Először a cukrot egy edénybe karamellizáljuk.
  2. Utána mehet bele az eper, a citromlé és a citromfű.
  3. Ne sokáig főzzük az epret.

Én az előző videóban elkészített vanília fagyival, friss eperrel, eper öntettel és néhány szál citromfű levéllel tálaltam a CRÊPES SUZETTE-et.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7018091074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása