Suzanne Reichenberg híres színésznőnek készült a palacsinta, aki a Comédie Francaise-ben 1897-ben egy szolgálólány szerepét játszotta egy darabban nagy sikerrel. A szerepe szerint pedig palacsintát szolgált fel a jelenetben, amit a szomszédos étteremből hoztak minden este. A színésznő tiszteletére, illetve az előadás utáni színházból átlátogató vacsoravendégek örömére készítették el először a Crepes Suzette-et.
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 25 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 15 g vaj
- annyi tejet adunk, hogy palacsinta sűrűségű legyen
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet.
- Kisütjük a palacsintákat.
Eper öntet:
- 100 g felkockázott eper
- 55 g kristálycukor
- 3 evőkanál citromlé
- 6 db citromfű levél (apróra vágva)
Elkészítése:
- Először a cukrot egy edénybe karamellizáljuk.
- Utána mehet bele az eper, a citromlé és a citromfű.
- Ne sokáig főzzük az epret.
Én az előző videóban elkészített vanília fagyival, friss eperrel, eper öntettel és néhány szál citromfű levéllel tálaltam a CRÊPES SUZETTE-et.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.