Tepsi mérete: 21x21 cm
Blondie részéhez a hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. szódabikarbóna
- 100 g fehér csoki
- 250 g olvasztott vaj
- 160 g kristálycukor
- 1 kiskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A lisztet, a só, a sütőport, a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
- A fehér csokit apró darabokra vágjuk fel.
- A vajat tűzhelyen felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília aromát.
- A vajas keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
- Szilikonos tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben 175°C-on (légkeverés nélkül) 30-35 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
Brownie részéhez a hozzávalók:
- 3 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 165 g vaj
- 150 g étcsoki
- 120 g liszt
- 24 g kakaópor
- ½ kk. sütőpor
- 1 csipet só
- pár szem málna (ízlés szerint)
Elkészítése:
- A lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót egy tálban összekeverjük.
- A vajat és csokit a mikróban felolvasztjuk.
- A tojásokat, a vajas keveréket és kristálycukrot összekeverjük.
- Szilikonos formába tesszük a tésztát és kenőkéssel elsimítjuk.
- Pár szem málnával teszünk a tésztába.
- Előmelegített 175°C-os sütőben 28 percig sütjük (alsó-felső sütőben).
- Tűpróbával ellenőrizzük, de a sütőtől függ, meddig kell sütni.
Krém elkészítése:
- 500 ml tej
- 4 kiskanál vanília aroma
- 3 evőkanál vaj
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2,5 evőkanál étkezési keményítő
- 5 db tojássárgája
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A tejet feltesszük forrni.
- A tojássárgájákat, keményítőt, aromát és a kristálycukrot egy habverővel összekeverjük.
- A meleg tejet óvatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki.
- Addig keverjük, még puding sűrűségű lesz.
- Utána hozzáadjuk vajat és egy tálba kiöntjük a krémet.
- Folpackkal letakarjuk a tetejét, hogy megakadályozzuk, a bőrösödjön a teteje.
- Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Összeállítása:
- Csokis brownie tetejét lekenjük a krémmel és megszórjuk málnával.
- Utána ráhelyezzük a blondie-t és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Egyenletesen felszeleteljük, és a tetejét úgy díszítjük, ahogyan akarjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318091116
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.