SütiSári

Semmi más csak sütés

Belorusz Rákóczi túrós

kuss.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 50 g vaníliás cukor
  • 50 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db kandírozott citromhéj
  • 1 db tojás

 

Túró réteg:

  • 500 g túró
  • 1 db tojássárgája
  • 83 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 27 g búzadara
  • 3 db kandírozott citromhéj

Windhab hozzávalók:

  • 5 db tojásfehérje
  • 300 g kristálycukor

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd utána hozzáadjuk a tojást és apróra vágott citromhéjat. Összegyúrjuk.
  3. 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A túrót botmixerrel áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrokat, tojássárgáját és citromhéjat.
  5. A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on(légkeverésen) aranybarnára sütjük.
  7. 2 evőkanál szeder lekvárral lekenjük a tésztát.
  8. Túró krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  9. A tojásfehérjét a cukorral összekeverjük.
  10. Vízgőz felett 80°C-ig melegítjük.
  11. Utána kihűlésig habbá verjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
  12. A videóban látható módon ráhelyezzük a windhabot a túró réteg tetejére.
  13. Visszatesszük a sütőben és csak felső légkeveréses sütőben 50°C-on szárítjuk.
  14. Piros színű lekvárt nyomhatunk a habzsákból a windhab tetejére. Ettől lesz belorusz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5318091144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása