Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 50 g vaníliás cukor
- 50 g porcukor
- 1 csipet só
- 2 db kandírozott citromhéj
- 1 db tojás
Túró réteg:
- 500 g túró
- 1 db tojássárgája
- 83 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 27 g búzadara
- 3 db kandírozott citromhéj
Windhab hozzávalók:
- 5 db tojásfehérje
- 300 g kristálycukor
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban összekeverjük.
- A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd utána hozzáadjuk a tojást és apróra vágott citromhéjat. Összegyúrjuk.
- 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A túrót botmixerrel áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrokat, tojássárgáját és citromhéjat.
- A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on(légkeverésen) aranybarnára sütjük.
- 2 evőkanál szeder lekvárral lekenjük a tésztát.
- Túró krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- A tojásfehérjét a cukorral összekeverjük.
- Vízgőz felett 80°C-ig melegítjük.
- Utána kihűlésig habbá verjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A videóban látható módon ráhelyezzük a windhabot a túró réteg tetejére.
- Visszatesszük a sütőben és csak felső légkeveréses sütőben 50°C-on szárítjuk.
- Piros színű lekvárt nyomhatunk a habzsákból a windhab tetejére. Ettől lesz belorusz.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5318091144
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.