Hozzávalók:
- 96 g víz (meleg)
- 2 ¼ kiskanál szárított élesztő
- 67 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 125 ml tej
- 407 g liszt
- ½ kiskanál só
- 18 g vaj
Elkészítése:
- A vízbe belekeverjük a szárított élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet.
- A lisztet összekeverjük a sóval és a vajjal.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tejes keveréket fokozatosan, és addig dagasztjuk, míg azt üst falától el nem válik.
- Egy óráig meleg helyen kelesztjük.
- Utána lisztezett nyújtó deszkán kinyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
- Forró olajban kisütjük a beignetseket.
- Megszórjuk fahéjas porcukorral.
Én piros ribizli lekvárral nassoltam el a beignetseket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218091094
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.