SütiSári

Semmi más csak sütés

Beignets

dsc_0740.jpg

Hozzávalók:

  • 96 g víz (meleg)
  • 2 ¼ kiskanál szárított élesztő
  • 67 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 125 ml tej
  • 407 g liszt
  • ½ kiskanál só
  • 18 g vaj

Elkészítése:

  1. A vízbe belekeverjük a szárított élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a vajjal.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tejes keveréket fokozatosan, és addig dagasztjuk, míg azt üst falától el nem válik.
  4. Egy óráig meleg helyen kelesztjük.
  5. Utána lisztezett nyújtó deszkán kinyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Forró olajban kisütjük a beignetseket.
  7. Megszórjuk fahéjas porcukorral.

Én piros ribizli lekvárral nassoltam el a beignetseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218091094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása