SütiSári

Semmi más csak sütés

Bástya fagylalt torta

rrrr.jpg

 

 

Hozzávalók a keksz alaphoz:

  • 200 g keksz
  • 58 g étcsokoládé
  • 83 g tejszín

Karamell réteghez:

  • 94 g karamell öntet
  • 3 dl habtejszín

Málna réteg:

  • 3 EK. citromlé
  • 50 g kristálycukor
  • 70 g málna
  • 180 g habtejszín

+ 95 g feketeribizli szörp

Elkészítése:

  1. A kekszet ledaráljuk.
  2. A csoki mikróba vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a csokit és a tejszínt a darált kekszhez.
  4. Szilikonos formába tesszük a keksz alapot, elsimítjuk az alján.
  5. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a karamell öntetet.
  6. A szilikonos tortaformába tesszük és egyenletesen elsimítjuk a karamell réteget.
  7. A fagyasztóba tesszük kb. 1 órára.
  8. Utána megkentjük feketeribizli szörppel.
  9. A málnát, a citromlevet és kristálycukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
  10. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a málna keveréket.
  11. A formába egyenletesen elsimítjuk és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Díszítése tetszés szerint.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218091128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása