Hozzávalók a keksz alaphoz:
- 200 g keksz
- 58 g étcsokoládé
- 83 g tejszín
Karamell réteghez:
- 94 g karamell öntet
- 3 dl habtejszín
Málna réteg:
- 3 EK. citromlé
- 50 g kristálycukor
- 70 g málna
- 180 g habtejszín
+ 95 g feketeribizli szörp
Elkészítése:
- A kekszet ledaráljuk.
- A csoki mikróba vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a csokit és a tejszínt a darált kekszhez.
- Szilikonos formába tesszük a keksz alapot, elsimítjuk az alján.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a karamell öntetet.
- A szilikonos tortaformába tesszük és egyenletesen elsimítjuk a karamell réteget.
- A fagyasztóba tesszük kb. 1 órára.
- Utána megkentjük feketeribizli szörppel.
- A málnát, a citromlevet és kristálycukrot felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a málna keveréket.
- A formába egyenletesen elsimítjuk és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218091128
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.