SütiSári

Semmi más csak sütés

Valentin napra nincs ötleted, ezt tortát elkészítheted
Valentin napra nincs ötleted, ezt tortát elkészítheted

dsc_4019_1.jpg

dsc_4038_1.jpg

dsc_4042_1.jpg

dsc_4064_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 100 g fehércsoki
  • 80 porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 100 g málna

A rétegek közé málna

+ szeder lekvár

 szív tortaforma: 18 cm

Elkészítése:

  1. Elkeverjük egy edényben a masarponét és a tejszínt, majd ezt is habbá verjük,
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és az olvasztott fehér csokit a krémhez.
  3. A krémhez ...
Egy klasszikus süti tésztája, beöltözik Valentin napi formába
Egy klasszikus süti tésztája, beöltözik Valentin napi formába

dsc_3949_1.jpg

dsc_3951_1.jpg

dsc_3972_1.jpg

dsc_3977_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • +szőlőlekvár

 

Elkészítés:

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd utána hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül összegyúrjuk a tésztát.
  2. 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és szív alakú szaggatókkal ...
Szalagos ez a fánk, szívből süti Sárikánk
Szalagos ez a fánk, szívből süti Sárikánk

dsc_4122_1.jpg

dsc_4128_1.jpg

dsc_4143_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 60 g vaj
  • 40 g kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 db citrom reszelt héja

 

Elkészítése:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral.
  2. Hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék hozzávalókat a tésztához.
  3. Majd összegyúrjuk őket.
  4. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztánkat.
  5. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi ...
Terjeng a friss bagett illata, ez lesz a péksüti varázslata
Terjeng a friss bagett illata, ez lesz a péksüti varázslata

dsc_2649_1.jpg

dsc_2654_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 600 g finomliszt
  • 3,5 dl víz
  • 1,5 tk. só
  • 1 tk. kristálycukor
  • 9 g instant élesztő
  • 3 ek. olíva olaj

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük a dagasztó edényben.
  2. Hozzáadjuk a vizet, az élesztőt  és az olíva olajat a száraz alapanyagokhoz.
  3. Dagasztó gépben kidagasztjuk a tésztát.
  4. Meleg helyen 1 óráig kelesztjük a tésztát.
  5. A tésztából rudakat sodrunk .
  6. A bagett ...
Málna lekvár mindenki kedvence, a vörös piskótát ezzel kend le
Málna lekvár mindenki kedvence, a vörös piskótát ezzel kend le

 

dsc_1463_2.jpg

dsc_1466_1.jpg

dsc_1472_1.jpg

dsc_1488_1.jpg

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g tej
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 100 g kristálycukor
  • 20 g vaníliás ízű pudingpor
  • 3 kk. vanília paszta vagy aroma
  • piros ételfesték pár csepp

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 csipet só

 

Elkészítése:

  1. A sót és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő ...
Biztos nem szárad rád, ez az apró mini kalács
Biztos nem szárad rád, ez az apró mini kalács

dsc_0433_1_2.jpg

dsc_0437_1.jpg

dsc_0439_1.jpg

dsc_0447_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só
  • 1 db citrom reszelt héja

 

 

Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A ...
A kagylóban gyöngy helyett, Süti Sári csokit tett
A kagylóban gyöngy helyett, Süti Sári csokit tett

dsc_1386_1.jpg

dsc_1401_1.jpg

dsc_1409_1.jpg

dsc_1415_1.jpg

dsc_1424_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 140 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 250 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 kk. vanília aroma
  • 30 g kakaópor

+ 1 tábla fehércsoki

 

 

Elkészítése

 

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót.

A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát, a tojást és a száraz alapanyagokat. Finoman összegyúrjuk a ...

Babona, répa, lencse, így jön el a szerencse!
Babona, répa, lencse, így jön el a szerencse!

Lencse leves

dsc_1026_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 tk. füstölt fűszerpaprika
  • 200 g füstölt sonka
  • só, ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 150 g zellergumó
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. fehérbors
  • 2 l zöldség alaplé
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 3 db babérlevél
  • 150 g lencse

+tejföl a tetejére

Elkészítése:

 

  1. A hagymákat egy kevés vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát.
  2. Hozzáadjuk ...
Süti Sári így díszítette, mézikét tett a tetejére
Süti Sári így díszítette, mézikét tett a tetejére

dsc_3332_1.jpg

dsc_3327_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag ostyalap (5 db 37X28 cm)
  • 250 g cukor
  • 3 dl tej
  • 250 g margarin
  • 500 g darált keksz
  •  2 evőkanál nutella
  • 2 evőkanál kakaópor

A cukrot, a kakaót, a nutellát és a tejet egy nagyobb lábasban összeforraljuk. Mikor 1-2 perce forr, hozzáadjuk a margarint hagyjuk felolvadni és simára keverjük. Levesszük a tűzről.

Beleforgatunk a darált kekszből 200 g-ot. Mivel a keksz a nedvességet magába szívja nem szabad a ...

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása