SütiSári

Semmi más csak sütés

Fantasztikus ez a szelet, Süti Sári, ami kell mindent beletett

dsc_3574.jpg

dsc_3574_1.jpg

dsc_3575.jpg

dsc_3581.jpg

dsc_3607.jpg

dsc_3614.jpg

dsc_3616.jpg

dsc_3634.jpg

 

 

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

 

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 80 g ribizli

Fehér piskóta:

  • 6 db tojásfehérje
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g apróra vágott dió
  • 80 g ribizli
  • 160 g liszt

Krém a hozzávalók:

  • 6 db tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 300 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 250 g margarin

burkolása:

  • 200 g étcsoki
  • 25 g vaj
  • 35 g tejszín

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

 

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A kakaós tészta készítés: A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a vizet.

Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.

A tészta tetejét ribizlivel megszórjuk.

Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.

Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.

Hagyjuk a piskótát kihűlni.

A világos tészta készítése: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az apróra vágott diót és a ribizlit belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.

Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük

A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.

Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az kakaós piskóta lapot.

A piskótalap tetején a krémet egyenletesen elkenjük.

Ráhelyezzük a világos piskótát a krém tetejére.

Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a fantasztikus sütit.

Eltávolítjuk a keretet és a csokit, a vajat és a tejszínt a mikróban felmelegítjük.

Lekenjük vele a süteményt a csokival és újra a hűtőben tesszük fél órára.

Ha a csoki megkötött rajta akkor szeleteljük a sütit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3118744186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása