Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 g tej
- 1 csomag expressz zselatin
- 100 g kristálycukor
- 20 g vaníliás ízű pudingpor
- 3 kk. vanília paszta vagy aroma
- piros ételfesték pár csepp
Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 5 ek. liszt
- 4 ek. kristálycukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A sót és a lisztet egy tálban összekeverjük.
- Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzáadjuk az ételfestéket cseppenként, amíg a kellő színt elérjük
- Végül a lisztet is hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt 30X40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elterítjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- A tejet, a cukrot és a pudingot összekeverjük és felfőzzük.
- A mascaponét és kihűlt pudingot habverő géppel elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát.
- A piskótából 5 egyenlő csíkot vágunk és lekenjük a málna lekvárral, majd a krémmel.
- Egy piskótacsíkot tekerjünk fel szorosan, és helyezzük állítva egy tányér közepére. A többi csíkot pedig rátekerjük egyesével a középen levő rolád köré úgy, hogy a végek illeszkedjenek egymáshoz.
- Díszítése tetszés szerint.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5018773518
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.