SütiSári

Semmi más csak sütés

Málna lekvár mindenki kedvence, a vörös piskótát ezzel kend le

 

dsc_1463_2.jpg

dsc_1466_1.jpg

dsc_1472_1.jpg

dsc_1488_1.jpg

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g tej
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 100 g kristálycukor
  • 20 g vaníliás ízű pudingpor
  • 3 kk. vanília paszta vagy aroma
  • piros ételfesték pár csepp

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 csipet só

 

Elkészítése:

  1. A sót és a lisztet egy tálban összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk az ételfestéket cseppenként, amíg a kellő színt elérjük
  4. Végül a lisztet is hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
  5. Sütőpapírral bélelt 30X40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elterítjük.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
  7. A tejet, a cukrot és a pudingot összekeverjük és felfőzzük.
  8. A mascaponét és kihűlt pudingot habverő géppel elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát.
  9. A piskótából 5 egyenlő csíkot vágunk és lekenjük a málna lekvárral, majd a krémmel.
  10. Egy piskótacsíkot tekerjünk fel szorosan, és helyezzük állítva egy tányér közepére. A többi csíkot pedig rátekerjük egyesével a középen levő rolád köré úgy, hogy a végek illeszkedjenek egymáshoz.
  11. Díszítése tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5018773518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása