SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez egy beteljesült álom, tiramisu télen, nyáron

dsc_0281_1.jpg

dsc_0287_1.jpg

 

 

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 g kakaópor
  • 12 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 75 g cukor
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín (min. 30%-os)
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g babapiskóta

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojásokat habbá verjük a cukorral. A tojásos keverékbe beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A masszát elfelezzük, és az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
  3. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
  4. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  5. Az egyik piskótalapot keretbe tesszük, rákenjük a krém 1/3-át, majd rárétegezzük a kávés szirupba mártott babapiskóta felét. Utána betakarjuk a krém másik 1/3 részével. Betakarjuk a másik piskótalappal és rákenjük a maradék krémet. Néhány órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4018382079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása