SütiSári

Semmi más csak sütés

A méz csodákra képes, így készül ez a krémes

dsc_0330.jpg

dsc_0335.jpg

dsc_0353.jpg

dsc_0353_1.jpg

dsc_0360.jpg

dsc_0368.jpg

 

 

Tészta:

  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 3 ek tej
  • 3 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 500 g finomliszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 200 g margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz:1 kis üveg baracklekvár

 

A tésztához a tojást, a vajat, mézet, tejet, porcukrot, szódabikarbónát keverjük össze alaposan egy hőálló tálban. Tegyük a gáztűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük 2-3 percig.

Öntsük a keveréket a lisztre, először kanállal, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát. Picit ragacsos lesz a méz miatt, de szépen össze fog állni, nem szabad több lisztet hozzáadni.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Osszuk négy egyenlő részre a tésztát.

Mindegyik részt tegyük sütőpapírra, majd nyújtsuk ki a tészta lapokat. Villával szurkáljuk meg őket pár helyen.. A sütőpapírral együtt tegyük át az első lapot egy tepsi hátuljára. Toljuk a sütőbe 6 percre. Süssük meg a többi lapot is, várjuk meg, míg kihűlnek.

A hideg tejben keverjük el a búzadarát, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben kezdjük el melegíteni. Ha már sűrű a grízünk, húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Még melegen adjuk hozzá a cukrot a grízhez.

A puha margarint adjuk hozzá a kihűlt grízhez, azzal is keverjük egyneművé.

 

Helyezzük keretbe az első tészta lapot. Kenjük meg a krém felével a tésztát. Utána mehet rá egy újabb tésztalap, picit nyomjuk rá, majd kenjük meg bőven lekvárral. Utána ismét tésztalap és a krém másik fele következik. A végét lappal zárjuk.

A kész mézes krémest tegyük hűtőbe és hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen összeálljon. Másnap szeleteljük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1118376195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása